Down South Jazzband zondag 1 oktober Gasterij Hoeve de Linde

Zondag 1 oktober
The Down South Jazzband
Jazzmatinee Jazzclub Vaals '79
Aanvang 11.00- 13.30 uur
Entree vrije gave voor de muziek

Een smeltkroes van 6 gerenommeerde in Limburg woonachtige jazzcoryfeeën, die hun sporen verdiend hebben met het maken van oude stijl jazz, New Orleans Jazz en Swing Jazz. Zij hebben bewust gekozen als podiumformatie op te treden, wat het hen mogelijk maakt met een traditionele “rhythm section” bezetting te spelen, door gebruik te maken van een drumstel, contrabas en banjo. De blazerssectie bestaat uit kornet/bugel, klarinet/saxen en trombone. Doel van de band is een gevarieerd programma te presenteren door gebruik te maken van de verschillende stijlervaringen van de 6 muzikanten.
De band bestaat uit de volgende muzikanten:

Banjo en zang: Rinus van Loon
Rinus is begonnen in de Funky Butt jazzband, in 1965, en sinds 1968 actief in de Barrelhouse jazzband, verder speelt Rinus in de Imperial jazzband Aken,de Boundless Dixieland Jazzband en Niek&Friends Trio.

Drummer: Patrick Heubel.
Patrick is in 1989 begonnen als drummer in de oude stijl jazz en beheerst als geen ander de bijbehorende karakteristieke drumstijl. Hij heeft sindsdien in diverse bands gespeeld in de Euregio (Eurocity JB en Circus Square JB) met optredens in binnen- en buitenland. Oude stijl jazz heeft hij van huis uit meegekregen!

Contrabas: 🎻Jan Lempens;
Jan heeft ca 30 jaar met veel plezier bij de N’Awlins Brassband de sousafoon gespeeld in veel Europese landen, zoals Duitsland, Zwitserland, Engeland, Spanje, Frankrijk,….
Sinds acht jaar heeft hij zich toegelegd op het bespelen van contrabas en lessen gevolgd bij Jo Didderen. Momenteel speelt hij Easy Listening muziek in een combo met de Amerikaanse zangeres Michelle Moore en in een trio met Ben Busscher. Daarnaast speelt hij vaker als gast bij de Gumbo Jazzband.

Klarinet en alt sax 🎷: Jan Van Gaalen
Jan heeft de meeste speeljaren van het gezelschap, hij was de vaste rietblazer van de fameuze internationaal opererende formatie de Circus Square Jazzband. Verder is Jan actief in New Orleans Brass Bands.

Trombone: Lou Brouns.
Lou speelt in verschillende bands in België, Nederland en Duitsland; Circus square Jazz Band in Nederland, deJazzweberei in Duitsland. Lou zijn voorbeelden zijn Jack Teagarden, Urbie Green, Vick Dickenson und Roy Williams.

Kornet, bugel: JanTom Fernhout
Jan Tom is opgegroeid in de Zaanstreek welke geldt als de bakermat voor de oude stijl jazz in Nederland. Hij speelde daar sinds zijn 16e bij o.a. de internationaal vermaarde formatie “The Stable Roof Jazz Band”, gespot en gecoacht door de "godfather" van de oude stijl Jazzmuziek, Bram Wolters. In Limburg gespeeld bij diverse formaties zoals de Oakcity Jazz Band uit Maaseik en actueel bij de Piccolo Dixieland Band, Maaseik en de PrintenTown Unltd Jazzband uit Aken. Zijn karakteristieke speelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Bobby Hacket, Wild Bill Davison en vanzelfsprekend Louis Armstrong.

Meer info vind je op de Facebookpagina van Down South Jazzband

<<< Terug naar compleet agendaoverzicht

Vier het Leven in Zuid Limburg - Das Leben lieben im Vaals